Miljardsatsning på forskning om artificiell intelligens på KTH

Publicerat 21 November 2017

Stort grattis till initiativet Wallenberg Autonomous Systems and Software Program (WASP), där KTH ingår, som fått ett rejält kapitaltillskott. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse (KAW) bidrar sammanlagt med 1 miljard kronor.

Danica Kragic, Professor
Director, Centre for Autonomous systems
Vice Dean, School of Computer Science and Communication

AI-satsningen kan delas upp i två delar. Den större delen innebär en satsning på maskininlärning, djupinlärning och nästa generations AI (eXplainable AI). Det andra delen handlar om att öka förståelsen för matematiken bakom AI.

– Vi kommer att fokusera på områden som gagnar Sverige både kort- och långsiktigt. Dessa områden kommer att identifieras successivt och tillsammans med de som behöver denna typ av forskning. Inom områden som vi inte är tillräckligt starka inom kommer vi att rekrytera internationellt forskare med stort kunnande, säger Danica Kragic Jensfelt.

Läs mer här.