Gamla lösningar matchar inte nya problem

Publicerat 22 September 2017

 

stock-photo-nobody-close-up-selective-focus-studio-shot-direction-number-close-up-guidance-star-b03a218e-70b4-4a5f-a02a-18f0f5dc136aHur hittar ni lösningar till era utmaningar? Vilka beslut man fattar (eller inte) i en organisation är det som avgör företagets framtid, vilka möjligheter man tillvara tar och vilka man missar. Det finns en beslutsmodell som kallas för soptunnemodellen (garbage can model for decisionmaking). Den beskriver att
det är vanligt i företag att beslut ofta inträffar utan förvarning. I många fall kan det redan finnas en lösning i företaget (men som saknar problem) och sedan när ett lämpligt problem dyker upp så matchar man problem och lösning. Absolut en smidig approach men inte helt oproblematisk i detta förändrade affärslandskap vi står inför.

Att bestämma sig för lösningar innan man formulerat problem

I den omvälvande tiden vi nu lever i när utvecklingen går snabbare än någonsin. Digitaliseringen innebär både nya möjligheter och hot, och då kan vi inte lösa problem på samma sätt som vi alltid har gjort. Vi kan framförallt inte omedvetet matcha nuvarande lösningar med framtida problem. Har du och ditt företag de strategier, metoder och verktyg som behövs för att ni ska kunna hantera den digitala utvecklingen?

Vi kan vara ert stöd på vägen

På KTH Executive School kombinerar vi den senaste forskningen med det bästa från näringslivet för att stötta våra deltagare och företag för att lyckas i det förändrade affärslandskapet. Ni utvecklas till att kunna utvärdera er position på marknaden och överväga nya affärsmöjligheter utifrån de nuvarande och framtida förutsättningarna.

sewing-needle-thread-mend-eye-of-needle-39548Vi går igenom digitala möjligheter för hela ditt företag, allt från interna processer till hur ni utvecklar framtidens affärsmöjligheter i ett digitalt landskap. Gemensamt är att digital transformation kräver att alla involverade förstår vilken affärspåverkan olika digitala lösningar har – och här ger vi dig verktygen för detta.
Vi skräddarsy program utifrån de specifika behoven i en bransch, exempelvis Consulting, Infra Service, Industrial och Sustainable Urban Systems. Vi sätter även ihop utvalda Challange-grupper som adresserar specifika affärsutmaningar. Vill du få mer koll på digitaliseringen och vad det kommer innebära för din bransch så kan vi tipsa om kursen Digital Transformation.

Professor Ruth Chang från Rutgers University kommenterar vilken lösning man väljer till svåra problem enligt följande ”It is here, in the space of hard choices, that we have the power to create reasons for ourselves to become the distinctive people that we are. And that’s why hard choices are not a curse but a godsend.”