Du har förmodligen fel angående AI

Publicerat 15 September 2017

AIAI och AI-teknik är ett av de mest hypade orden just nu. Men vad är det egentligen, och en ännu viktigare fråga vad innebär det för din bransch? De flesta har idag paradoxalt nog antingen en övertro eller en undertro till hur långt AI-teknologin har kommit. Vissa tror att den redan kan lösa alla våra problem och andra tror att den inte är implementerad i affärsverksamheter än. Båda har fel.

AI används i “roliga” applikationer så som att spela spel, klippa film trailers eller skriva låtar. Men AI används också för att köra bilar, köpa aktier, och ersätter till och med poliserjurister och läkares jobb genom att bland annat ge sjukdomsdiagnoser till cancerpatienter.

Men AI är inte en plug-and-play teknologi. Rätt frågeställningar måste skapas, algoritmer skrivas och framförallt tränas med enorma mängder data. Detta kan vi bland annat se med några av uppköpen som de stora bolagen gjort de senaste åren, exempelvis IBM´s köp av The Weather Company eller Amazons köp av Whole Foods.

Hur tillvaratar ni de nya tekniska möjligheterna i ditt bolag?

Vill du lära dig mer om AI?

Anmäl dig till kursen Digital transformation
Mycket sevärt youtube klipp på ämnet, Humans need not apply
Följ denna podcast (avsnitten ligger på 25 min)
Prenumera på detta AI nyhetsbrev, “The wild week in AI”
/Theresia Silander Hagström
Entreprenör