Varför just nu?

Cyberattacker mot näringsliv, offentliga verksamheter och privatpersoner sker nu i stor omfattning. I varje ögonblick. Sårbarheten i våra verksamheter och liv bara ökar i takt med att digitala lösningar tillämpas i en nu accelererande omfattning. Hur skall vi på ett rimligt och effektivt sätt hantera dessa risker – samtidigt som vi naturligtvis vill tillvarata digitaliseringens alla fantastiska möjligheter?

Kursen vänder sig till alla som i en ledande roll påverkar, och påverkas av, cybersäkerheten i näringsliv och samhälle.

Anmäl här

Team lead

Staffan Movin
+4670 210 74 95
Pontus Johnson
Professor KTH
Anders Södergren
Partner, 4C Strategies

Exempel på innehåll i kursen:

  • Kursen kombinerar kunskap och förståelse kring cybersäkerhet med riskhantering för att därigenom ge deltagarna både förståelse och verktyg för att kunna öka verksamhetens säkerhet.
  • Verktyg och modeller för utveckling av cybersäkerhetsstrategi som är anpassad till de utvecklingskrav som finns på verksamheten.
  • Simulering och tydliggörande av hur dataattacker sker – snabbhet, omfattning och vad som skapar sårbarheten.
  • Identifiering och planering av hur verksamheten kan agera för att förutse attacker, förstå effekter av hot och incidenter samt agera vid en eventuell attack, både kända hot och okända hot.
  • IoT, outsourcad verksamhet och delade data – hur hanteras cybersäkerhet i ekosystem som bygger på användandet av data från många källor.
  • Anställdas datoranvändande och cybersäkerhet – hur kan dessa förenas.
  • Hur kraven från kunders säkerhet förändrar krav på verksamhetens agerande – vad kommer krävas av verksamheter framöver.

Hur?
Kursen är en kombination av föreläsningar, simuleringar, workshops och annan form av interaktivt lärande – mellan deltagare och experter. Kursen utgår från dagsaktuella utmaningar för deltagande företags verksamhet och hur dessa påverkas av cybersäkerhet.

Vilka kommer jag att lära mig av?
KTH Executive School samarbetar med ledande exporter och forskare för att ge insikt och förmåga att kunna hantera cybersäkhetstrisker. I denna kurs kommer ni bland annat möta:

  • 4C Strategies, som är ledande säkerhetskonsulter med bred erfarenhet från strategiskt säkerhetsarbete i både näringsliv och offentliga verksamheter, liksom från verksamheter med hög säkerhetsklassning.
  • Professor Pontus Johnson, KTH, som leder en grupp av forskare på KTH som specialiserat sig på cybersäkerhet i flertalet olika aspekter. De driver bland annat en internationellt uppmärksammad kurs i etisk hackning.

För vem?
Alla som i en ledande roll påverkar, och påverkas av, cybersäkerheten i näringsliv och samhälle. Observera – kursen fokuserar på verksamhetens balans mellan utveckling och IT-säkerhet.

Var?
Kursen genomförs på en kursgård i närheten av Stockholm. Kursen förutsätter boende på internat eftersom personliga reflektioner, samarbete och kontaktskapande är av stor vikt.

Villkor
Kursen behöver minst 15 anmälda för att den ska starta.

Kostnad
SEK 38 500 (exkl moms) vilket inkluderar dokumentation, lunch och kaffe.

Logi ingår inte i priset – men KTH Executive School genomför en gruppbokning för alla deltagare. Deltagarna betalar själva för boendet på plats.

Anmälan
Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

Efter meddelad antagning är anmälan bindande. Om avbokning sker mer än fem veckor före programmets start återbetalas 90 % av avgiften. Sker avbokning mellan fem och tre veckor före start återbetalas 50 %. Vid avbokning senare än tre veckor innan kursstart sker ingen återbetalning.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i vårt formulär.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.