Dags att ta steget in i den digitala världen

Publicerat 17 July 2017

Sommarfunderingar? Dags att ta steget in i den digitala världen. Allt vi tror idag kommer att digitaliseras – och så en hoper saker till vi inte har tänkt på. I den här kursen tittar vi tillbaka på vad som hänt, får perspektiv på var vi är och en förmåga att titta framåt. Det är väldigt tankeväckande när man tittar på sin egen organisation och bransch. Det säger Stefan Vlachos, verksamhetschef på Karolinska sjukhusets Center for Innovation om KTH Executive Schools kurs i Digital Transformation.

 

Böcker för lata sommardagar

Publicerat 26 June 2017

images[9]Nu när sommaren äntligen är här vill vi ge dig inspirerande lästips för lata dagar i hängmattan. Vi har valt ut några boktitlar som breddar dina perspektiv.

Alec Ross, Hillary Clinton’s Senior Advisor for Innovation, har i The Industries of the Future samlat sina observationer kring vilka drivkrafter som förändrar världen. Robotar, AI, kommersialiseringen av genomiken, cyberkriminalitet och effekten av digital teknik. Hur måste vi anpassa oss till allt detta? Du kan köpa den här.

De andra titlarna vi rekommenderar dig i sommar är Originals, Plattform Revolution och Crossing the Chasm.

Läs mer

Förarlös, Ägarlös, Fabrikslös…därefter även Varumärkeslös?

Publicerat 19 June 2017

Redan innan den globala finanskrisen slog till hade världen överkapacitet i produktionen av bilar. car-571449_1920Istället för den utslagning som marknaden då hade kunnat tvinga fram hände raka motsatsen. Lätt att glömma då vi alla just nu fokuserar på de framtida förarlösa bilarna.

Obama gick in och konserverade de amerikanska märkena, Merkel de tyska, Sarkozy de franska etc. och ingen direkt utslagning blev av.

Idag produceras det alltså påfallande många bilar i världen – i sig en utmaning.

Läs mer

Talare från riksdag, regering och EU om trender och samhällsförändringar

Publicerat 31 March 2017

Anna felländer
Anna Felländer talar om Diginomics

Vi kan nu stolt presentera talarna i första etappen av KTH Executive Schools affärsprogram speciellt anpassat för beslutsfattare i organisationer inom infrastrukturservice – talare från bland annat både riksdag, regering och EU i den den del som fokuserar på omvärldsförändringar och analys. Se hela programmet och anmäl dig här.

Konsultchef – ta dig tid att reflektera över dina vägval

Publicerat 22 March 2017

Johan Olsson bild 2Intervju med Johan Olsson – ny programdirektör i Konsultchefsprogrammet

Om du vill höja intäktsnivån och behålla personal – ta dig tiden för årets upplaga av Executive Program in Consultancy Management  på KTH Executive School, rekommenderar Johan Olsson. Läs intervjun här.


Too fast for you?

Publicerat 13 February 2017

baw7648-360x240Under två dagars innovationsworkshop initierad av HiQ i samband med Svenska Rallyt i Värmland diskuterade vi bland annat hastigheter. Hur fort affärslandskapen nu förändras. Har man full kontroll går det för långsamt är en av slutsatserna.

Med den höga omvandlingstakten blir det som i rallyskogen, någon avåkning ibland. Det som utmärker de mest framgångsrika är dock hur snabbt de är uppe på banan igen och hur de använder erfarenheterna för att kontinuerligt förbättra sin prestation.

Första europeiska challengegruppen etablerad

Publicerat 9 February 2017

Houat eau non potable (2)KTH Executive School leder en studie av hur åtta små, vattenfattiga, europeiska öar sparar färskvatten, både tekniskt och genom att påverka människors förhållningssätt och beteende mot en ökad hållbarhet.

I studien används Executive Schools challenge-metodik, vilket innebär att vi inte föreläser utan efter inledande studier utmanar öarnas borgmästare och tekniska direktörer i något som liknar rundabords-samtal.

Studien leds av Christian Pleijel vid KTH ES med stöd av lektor Anders Nordström, Stockholms Universitet, dr Christoforos Perakis från CRES (Aten), professor Louis Brigand och Maxime Bredin vid l´Université de Brest, samt Mairtin O´Mealoid från Cape Clear Island på Irland.

Studien presenteras för Europaparlamentet i slutet av november med Tonino Picula som värd. Picula har varit Republiken Kroatiens utrikesminister och är nu vice ordförande i Europaparlamentets Intergroup for Seas, Rivers, Islands and Coastal Areas.

Digital teknologi: Omvandla data till kunskap

Publicerat 17 January 2017

post-972996_960_720[1]Hur påverkar den nya digitala teknologin  sättet och möjligheterna att bedriva marknadsföring? Välkommen till ett lunchseminarium den 1 februari i regi av Stiftelsen MTC. Vad får teknologiskiftet för konsekvenser för marknadsföringen och dess roll i företaget?

KTH Executive Schools fakultet invalda i IVA

Publicerat 28 October 2016

7fd5f700-fe01-422d-8eda-e5dccf16c7ab-large1Vår processledare för Round Table Industrial Management Maria Poppen Wiklander invaldes idag som ledamot i IVA, tillsammans med bland andra KTHs Jan Gulliksen som är ordförande i regeringens digitaliseringkommission och del av vår fakultet 2016.

Ny rapport om svensk konsultsektor

Publicerat 17 October 2016

eric-pa-almega-copyIdag presenterades rapporten Svensk konsultsektor i ny belysning av KTH Executive Schools ordförande Eric Giertz, en av författarna. Rapporten baseras på en unik kartläggning av konsultföretag i Sverige. Den har tagits fram av Vinnova i samarbete med Almega.

I rapporten konstateras att konsultsektorn är expansiv men också att många av företagen står inför stora utmaningar och bör utveckla nya affärsmodeller och göra nya strategiska val.