Vi vill alla hitta den bästa personalen, är det GRIT vi söker?

Publicerat 13 April 2018

Vad är det som gör att vissa människor lyckas, medan andra ger upp på vägen? Den frågan har drivit Angela Duckworth ända sedan hon var lärare och studerade sina elever.

Under 2017 flög begreppet GRIT upp på listorna över hetaste nya begreppet. Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet.

Att identifiera personer med GRIT kan vara avgörande när vi bygger och utvecklar våra bolag och frågan är hur vi hittar dem samt hur vi kan stötta människor att få mer Grit. Angela Duckworth själv säger att det bästa hon hört när det gäller att bygga grit i personer är att ha ett “growth mindset“. Ett koncept utvecklat vid Stanford University av Carol Dweck.

Se ett TED Talk från Angela Duckworth där hon pratar mer om Grit.

What I do know is that talent doesn’t make you gritty.Our data show very clearly that there are many talented individuals who simply do not follow through on their commitments. In fact, in our data, grit is usually unrelated or even inversely related to measures of talent.

Läs mer om Grit här eller om Growth mindset här.