Böcker för lata sommardagar

Publicerat 26 June 2017

images[9]Nu när sommaren äntligen är här vill vi ge dig inspirerande lästips för lata dagar i hängmattan. Vi har valt ut några boktitlar som breddar dina perspektiv.

Alec Ross, Hillary Clinton’s Senior Advisor for Innovation, har i The Industries of the Future samlat sina observationer kring vilka drivkrafter som förändrar världen. Robotar, AI, kommersialiseringen av genomiken, cyberkriminalitet och effekten av digital teknik. Hur måste vi anpassa oss till allt detta? Du kan köpa den här.

De andra titlarna vi rekommenderar dig i sommar är Originals, Plattform Revolution och Crossing the Chasm.

Originals av Adam Grant utforskar hur du kan uppmuntra originalitet i din organisation. hur du kan få fram nya idéer, nya policies och helt nya sätt att verka och samtidigt minimera risk. #1 New York Times Bestseller.

Platform Revolution av bland andra Geoffrey G Parker tittar på Uber, Airbnb, Amazon, Apple och PayPal. De här företagen förändrade spelreglerna på sina respektive marknader och de har alla åstadkommit osannolik tillväxt. Vad beror det på? De är plattformsbaserade och definierar två sidor på sina marknader vilket revolutionerar sättet affärer görs.

Crossing the Chasm av Geoffrey A More är en klassiker. Har du inte läst den bör du göra det. Den handlar om hur du effektivt marknadsför och säljer high-tech produkter. Boken har fokus på konsumentmarknad, men är i högsta grad relevant även för verksamheter i B2B-logik.